Glazbene vijesti: Vlada Divljan, Black Rebel Motorcycle Club, Diana Krall…

Središnja tema redovitih glazbenih vijesti Ante Batinovića bila je sinoćnja premijera filma o Vladi Divljanu u Zagrebu, a najavljeni su i koncerti Black Rebel Motorcycle Cluba, Augsburger Domsingknabena, Diane Krall i drugih izvođača.

Film 'Nebeska tema' o velikom glazbeniku Vladi Divljanu premijerno je sinoć prikazan pred zagrebačkom publikom u rasprodanoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Riječ je o dugometražnom dokumentarnom filmu s elementima igranog, a režiju i scenarij potpisuje Mladen Matičević.

U filmu sudjeluju najvažniji autori s prostora bivše Jugoslavije, koji su posebno za tu priliku snimili, i u filmu izvode, nove verzije Divljanovih pjesama, što film čini jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima. 'Nebeska tema' snimana je u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

15. lipnja u jarunskom klubu Gallery nastupa hip-hop sastav Connect, a istog dana u sklopu Večeri na Griču u crkvi sv. Blaža u Zagrebu zapjevat će Dječji zbor katedrale u Augsburgu 'Augsburger Domsingknaben'.

Sutra u zagrebački klub Tvornicu stiže svjetska atrakcija Black Rebel Motorcycle Club, a 16. srpnja u Opatiji nastupa Diana Krall, najveća zvijezda jazza današnjice.

Pogledajte gostovanje Ante Batinovića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: