3. izdanje povremenog Radija 'Baza'

Treću godinu u eteru zagrebačke Trešnjevke okupljaju se umjetnice, radiofonski autori, istraživačice, aktivisti i glazbenici u zajedničkoj proizvodnji kritičkog i obrazovnog programa, umjetničkih i radiofonijskih eksperimenata.

U ovogodišnjem trodnevnom izdanju, koje će se emitirati od danas u 18 sati do subote, 15. lipnja, Radio BAZA oživljava najstariji elektronički medij kao prostor feminističkog povijesnog nasljeđa.

Inspiriran stihom “teško mi je, podivljala sam ko Siouxi” pjesnikinje Marije Andrijašević program počinje diskusijom o feminističkoj povijesti popularne glazbe, a nastavit će se glazbom uživo s Ivanom Starčević, All Stars Bandom i Radiofonskim kolektivom te čitanjem proleterske poezije iz 1930-ih.

- S Trešnjevke se u subotu odjavljujemo – Trešnjevkom. Iz lista Glas Trešnjevke saznat ćemo kako su radnici, bježeći od loših gradskih stambenih uvjeta, utemeljili današnju Trešnjevku. Čut ćemo tko su bili i s kojim su se problemima suočavali prvi prodavači na Trešnjevačkoj tržnici, a iz osvrta na izložbu Udruženja umjetnika “Zemlja” doznat ćemo i što su Trešnjevčani mislili o onodobnoj građanskoj umjetnosti. Iz međuraća uz zvukove sanisinta, sintesajzera koji je patentirao Trešnjevčanin Saniboj Žugić, selimo u kasne sedamdesete. O Sanibojevim glazbenim eksperimentima u studiju Divan više će nam ispričati Anamarija Žugić i Višeslav Laboš, najavljuju organizatori Radija BAZA.

Program tog jedinstvenog radija, čiji koncept potpisuju radiofonska autorica i novinarka Ljubica Letinić i Udruga BLOK, emitirat će se na frekvenciji 93,9 Mhz, a detaljan program nalazi se na Facebook stranici projekta i Udruge BLOK.
'Zvuk se sa zvukom mazi na Radio BAZI…'