Kulturni pregled s nogu: Ubi me sramota!

U samo 6 minuta saznajte što vam je kulturni činiti ovih dana – izdvojili smo tri izložbe i vođenu šetnju jednim zagrebačkim kvartom.

Toplo preporučujemo izložbu Vladimira Vrljića Ankina 'Požuda introspektivnosti' koja se otvara danas u 20 sati u Muzeju Mimara i ostaje otvorena do 20. srpnja, a nikako ne propustite saznati što skriva zagrebačko Zapruđe, poznato i kao 'srebreni grad', koje možete istražiti ako se pokušate pridružiti ekipi projekta 'Oblikovanje svakodnevice – stručno vodstvo kroz Zapruđe' – posljednji termin je u petak, 14.lipnja u 17,30 sati, no mjesta su već popunjena, pa pratite internetsku stranicu projekta na kojoj će biti objavljeni eventualni dodatni termini.

Danas u podne otvorena je putujuća izložba začetnika kapitalističkog realizma Sigmara Polkea 'Glazba nerazjašnjenog porijekla' koja u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti ostaje otvorena do 18. kolovoza, a večeras od 20 sati u Memorijalnoj zbirci Joze Kljakovića u Zagrebu možete vidjeti radove slovenskog umjetnika koji je dio radnog vijeka proveo u mrtvačnici – Jože Tisnikara.

Pogledajte tjedni pregled emisije Kultura s nogu: