Klupska scena preselila na otvoreno: stižu Foo Fighters i Laibach

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić izdvojio je najzanimljivije događaje idućih dana: u pulsku Arenu dolaze Foo Fighters, a na krov MSU-a Laibach, nastavlja se Baš naš festival, a tu su i koncert školskih bendova Superval, samoborski Pine fest i još štošta...

Petak, 14. lipnja

Debelo smo već ušli u lipanj, mjesec u kojem nas očekuje INmusic festival koji se održava od 24. do 26. lipnja i na kojem nas očekuje čitav niz sjajnih bendova.

Nastavlja se i festival Baš Naš pa tako na Platou Gradec na Gornjem gradu u Zagrebu večeras nastupa Elemental, i sigurni smo da će Remi s Elementalom večeras sigurno prirediti dobru zabavu kao i grupa Vatra koja nastupa sutra navečer na istom mjestu.Večeras se u Tvornici kulture održava i Superval - koncert školskih bendova koji upravo zbog te činjenice počinje već u 19 sati, a doživjeti se mogu grupe The Seven, MIOC Band, KGB, River 42 i The SMAFP. Sve je počelo jednom predivnom pričom učiteljice Ane Bajo koja uči svoje učenike temeljima rock'n'rolla i svemu onome dobrome što nas uči rock kultura, pa je tako i svoje učenike petog razreda osnovne škole odvela na koncert Partiberjkersa. Nakon toga se rodila ideja da se napravi jedan festival odnosno Superval na kojem bi nastupali upravo ti najmlađi bendovi koji tek rade prve korake na tom divnom putu rock'n'rolla. Večeras svi u Tvornicu - ulaz je besplatan!

Danas i sutra se na Ranchu Kurilovich kraj Velike gorice održava Exposure Music festival - međunarodni festival u potpunosti posvećen kantautorima koji svoje pjesme žele predstaviti široj publici. Tako na čak osam pozornica danas i sutra nastupa 16 kantautora iz cijelog svijeta ali i neki već provjereni kantautori poput Zorana Predina koji će u večernjim satima održati samostalni nastup. 

I Samobor je dobio svoj rock festival - Pine fest, koji se održava danas i sutra i to u parku ispred Centra za mlade Bunker. Tako će danas Samoborke i Samoborci moći doživjeti nastupe grupa PipsChips & VideoClips, Vojka V, Nipplepeople, High5 i Lika Kolorado, te sutra na istom mjestu i Hladno pivo, Krankšvester, Porto Morto, Cubies i Mary May. Ulaz je besplatan.Moramo spomenuti da se danas i sutra u prostorima Hartere u Rijeci održava i metal fest Dark Circle za sve ljubitelje vrućeg metala, a kad smo već kod metala ne možemo ne spomenuti da u Močvari u ponedjeljak gostuju black metal grupe Uada iz Amerike i Panzerfaust iz Kanade, te u četvrtak u klubu Boogaloo brutalna death metal grupa Cannibal Corpse.

Subota, 15. lipnja

Sutra se nastavlja Ljeto u MSU nastupom grupe Laibach koja nas na svakom svom novom koncertu ugodno iznenadi audio vizualnim nastupom pa će tako zasigurno biti i sutra na krovu Muzeja suvremene umjetnosti gdje će izvesti pjesme sa svog posljednjeg studijskog albuma „The Sound of Music" odnosno repertoar koji su izveli na svom gostovanju u Sjevernoj Koreji ali i neke svoje poznate pjesme u novim aranžmanima, kako je to nedavno najavio lider grupe Ivan Novak na nedavno održanoj press konferenciji povodom Ljeta u MSU.Istu večer u klubu Močvara nastupa novozelandska indie pop zvijezda Jonathan Bree u sklopu velike europske turneje na kojoj predstavlja svoj posljednji studijski album „Sleepwalking". Njegovu glazbu neki možda i poznaju jer uz solo karijeru ima i grupu Brunnetes.

Utorak/srijeda, 18. i 19. lipnja

I na kraju - dva rasprodana koncerta koja nas očekuju u utorak i srijedu u pulskoj Areni jer nam u goste dolazi rock bomba - Foo Fighters koji su prvi koncert u Areni rasprodali za samo dvije minute, a ni za drugi se nije čekalo puno duže. Kako je ovo njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj ali i u ovom dijelu Europe, bilo je za očekivati ovakvu pomamu za njihovim nastupom u pulskoj Areni.

Pogledajte gostovanje Dubravka Jagatića u emisji Dobro jutro, Hrvatska: