Godine Zdenke Weber posvećene glazbi

Kada se na istom životnom putu sretnu glazba i diplomacija, te neuhvatljiva energija i strast za pisanjem, nastaje knjiga 'Glazbe prije svega 1995. - 2018.' naše cijenjene muzikologinje Zdenke Weber.

Godine i godine posvećene glazbi sada ukoričene u djelu 'Glazbe prije svega'. Svoju veliku ljubav i znanje muzikologinja Zdenka Weber predstavila je javnosti u ovoj svojoj, već 4. knjizi.

- Ako treba izdvojiti bilo što od tih 350 tekstova jest činjenica da sam imala sreću u životu u domovini i inozemstvu susretati prekrasne glazbenike, napominje Zdenka Weber.

Na 650 stranica zabilježeno  je neumorno savjesno i predano služenje glazbi. Eseji, rasprave, kritike i osvrti koji su objavljivani u Hrvatskom slovu posljednje 23 godine. Tu su svi relevantni kulturni događaji i osobe. Građu je autorica prikupljala i za vrijeme dok je radila u diplomaciji u Berlinu i Beču.

Ovakve glazbeno-publicističke knjige vrlo su rijetke i stoga je veliki trud pozdravila prije svega sama struka: Mislim da je upravo za mlade glazbenike svaki ovaj zapis bitan, ističe urednica izdanja Eva Kirchmayer Bilić.

Zdenka Weber jedna je od naših najboljih muzikologinja i poznavateljica klasične glazbe. Doktorirala je na Sorboni, a ova je knjiga tek djelić najvažnijih glazbenih trenutaka iz njezina prebogata životnoga puta.