Novo ruho bjelovarskih zidova

Muralisti - grafiteri iz nekoliko zemalja okupili su se u Bjelovaru, kako bi i ove godine na originalan način uljepšali brojne zgrade. Manifestacijom koja se održava desetak godina promiče se taj vid alternativne umjetnost, popularne diljem svijeta.

Zid više nije isti! Nove mu boje daje Fio Silva slikom psa koji čuva ženu.  Mladoj Argentinki životinje su omiljeni motivi koje slika diljem svijeta.

- Volim to. Mislim da je javni prostor - prostor svih nas. To je izraz društva i ja volim što na ovakav način mogu to dijeliti - kaže Silva.

Oni koji su poput nje etablirani na ovoj sceni mogu dobro zaraditi. Svi kreću u to iz zabave, a iako je već 11 godina u društvu grafitera, Slovenac AZRAM ističe da je svaki novi zid - novi gušt.

Tijekom više od deset godina okupljanja renomiranih svjetskih i hrvatskih grafitera bjelovarske ulice odišu vedrinom i urbanizmom.

- Ideja mi je bila napraviti uličnu galeriju. Da prolazi kroz grad. Svako malo nekakva slika, nekakv mural - kaže organizator Pavle Tandara.

Bjelovar ima sigurno mjesto na karti globalne ulične umjetnosti čijim putem rado kreću brojni svjetski grafiteri.