Splitska Montura - jedinstvena revija na otvorenom

U vrtu Galerije Meštrović, održana je Montura 2019., 19. izdanje najvažnije i najdugovječnije modne manifestacije u Splitu... Svoje kreacije predstavili su neki od najpoznatijih hrvatskih dizajnera i modnih brendova, ali i učenici splitske Obrtničke škole.

Samo Montura u Splitu može okupiti najvažnije hrvatske kreatore i dati priliku novim nadama, ponosno ističe organizator jedinstvene revije na otvorenom.

- Montura traje već 19 godina, uskoro drugo desetljeće, znači ona je punoljetna, ali ulaže i u svoju perspektivu u budućnost i odgaja onaj deficitaran kadar, ja se nadam da će oni koji trebaju brinuti o tom deficitarnom kadru učiniti sve da kad ga školujemo i ostane kod nas - izjavio je Tonči Šundov, organizator Monture 2019. - Split Fashion Destination.

Dizajnerima je dolazak na Monturu poseban doživljaj, čast i priznanje, kreacije pripremaju mjesecima. Montura pomiče granice i promiče i one kojima dizajn nije svakodnevni posao. A povećanje interesa za Monturu potkrepljuju i brojke koje iz godine u godinu rastu, kako u publici tako i među dizajnerima.