Pula spremna za Foo Fighterse

Uzbudljivo će biti danas i sutra u pulskoj Areni gdje gostuje mega popularna američka grupa Foo Fighters. Oba su koncerta rasprodana u samo nekoliko minuta, a njihovi obožavatelji iz cijelog svijeta već su u Puli.

Oni koji su uspjeli kupiti ulaznice, rasprodane u rekordnom roku, bit će na, najavljuju organizatori, koncertima za pamćenje: Vidjeti Foo Fighterse uživo i biti u ovakvom prekrasnom antičkom okruženju nas oduševljava, kaže Becky iz Velike Britanije, a njezina sunarodnjakinja Liv dodaje: Gledali smo ih na stadionima, a ovdje će biti intimno. To će biti nevjerojatno iskustvo. Imamo ulaznice za srijedu, ali smješteni smo ovdje pa ćemo prvi koncert gledati s prozora apartmana.

Intimnu atmosferu najavljuju i promotori, jer riječ je bendu koji inače nastupa na mnogo većim pozornicama pred desecima tisuća ljudi.

- Sama Arena koja je predivna je definitivno razlog zbog kojeg su odabrali uopće svirati u Hrvatskoj i posvetiti nam se dva dana. Mi smo, da podsjetim, jedini grad na svijetu, koji u ovoj turneji ima dva dana, ističe Sanjin Đukić iz LAA produkcije.

Prvi put u povijesti Arena je za turiste zatvorena čak tri dana: Malo ćemo izgubiti na brojkama, ali ovakav koncert je dobra promocija tako da nije sve samo u posjetiteljima i dolascima, komentira ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Kao uspomenu na premijerni nastup Foo Fightersa u Hrvatskoj istarski autori izradili su i posebne plakate koje su glazbenici odobrili, a moći će se kupiti na koncertu. Prihod od prodaje tih plakata ide obiteljima radnicima Uljanika.

Na oba rasprodana koncerta Foo Fightersa u Puli, a po prvi put u Hrvatskoj na događaju ovakvog tipa, koristit će se posebno dizajnirane perive čaše s ciljem smanjenja korištenja i bacanja jednokratne plastike, najavili su organizatori.

Čaše će biti oslikane motivima benda, a nakon korištenja, posjetitelji iste mogu ponijeti kući kao dodatni suvenir.

Koncerti i festivali mjesta su na kojima se koristi i baca iznimno velika količina jednokratne plastike, stoga su organizatori koncerta izrazili ponos i zadovoljstvo što će, kažu, baš ovaj spektakl u pulskoj Areni postaviti nove standarde u organizaciji koncerata ovakvog tipa.

Perive čaše će posjetitelji moći preuzeti na šankovima smještenim unutar Arene te na koncertnom prostoru s gornje strane amfiteatra prilikom naručivanja pića.

Posjetitelji čaše mogu ponijeti sa sobom, no unutar Arene je organizirano i nekoliko sabirnih stanica gdje će ih publika moći odložiti.

Foo Fighters nastupit će u pulskoj Areni dvije večeri, 18. i 19. lipnja, a predgrupa su im Frank Carter & The Rattlesnakes.