Zagrebačka Martićeva ulica: žila kucavica kulture

Zagrebačka Martićeva ulica i ove je godine bila u fokusu festivala Dizajn distrikt Zagreb. Proteklih dana posjetitelji željni dobre i knjige i zanimljivih događanja mogli su uživati u raznolikom kulturno-umjetničkom programu.

Književni klub Booksa, smješten u samom srcu Martićeve, četvrtu se godinu nakratko preselio u park kod spomenika Grgi Martiću. U Booksi se tijekom lipnja održavaju sajam malih izdavača, predstavljanje knjiga i književni razgovori, koncerti nezavisne autorske glazbe i filmske projekcije, sve u karakteristično ugodnoj neformalnoj atmosferi.

- 'Booksa u parku' krenula je u utorak razgovorom s Nikolom Petkovićem, ovogodišnjim dobitnikom tportalove nagrade za najbolji objavljeni roman. Potom smo imali Ninu Romić i predivan koncert ovdje u parku i predstavljanje knjige 'Vježba zvana Albertina' sjajne kanadske pjesnikinje Anne Carson, istaknula je Ana Profeta iz Kluba Booksa.

U parku je bila predstavljena i zbirka 'Populacija II' svestranog Gorana Bogunovića: Radi se o zbirci kratkih proznih tekstova koji su nazvani esejima iako su negdje na granici između proze i eseja, a rekli su mi upravo da imaju veze i s poezijom, izjavio je Bogunović

U sklopu glazbenog programa 'Škrabica za Antu', posvećenog prerano preminulom piscu, glazbeniku i kritičaru Anti Perkoviću nastupio je Bogunovićev bend 'Radost!' te Ivan Ščapec kao 'Eine'.