Što krije nova slikovnica Mire Gavrana "Tata na dar"

U Šibeniku je predstavljena nova slikovnica književnika i dramatičara Mire Gavrana. Trenutak nije mogao biti bolji jer traje 59. Međunarodni dječji festival kada se u tom gradi na svakom koraku slavi umjetničko stvaralaštvo za djecu.

Mjesto radnje - Južna Amerika, vrijeme radnje - prije 300 godina. Glavni likovi - mama Karambita, tata Sančo, dječak Gomez i njegova sestra Marita.

- Što je bitno za slikovnicu? Ona objedinjuje 2 umjetnosti: književnost i likovnost i nekako se nadam da će oni najmlađi zavoljeti i ono što će vidjeti i ono što će čuti iz ove slikovnice, rekao je autor, književnik Miro Gavran.

Slikovnica "Tata na dar" afirmira obitelj i obiteljsko zajedništvo. Znalački ju je, živopisnim koloritom ilustrirao svestrani umjetnik Davor Šunk. Koji je već surađivao s Mirom Gavranom na dječjoj knjizi "Morčić i gusari".

Miro Gavran podjednako je uspješan kao pisac za odrasle i djecu. No, kaže, veća mu je radost vidjeti dječje reakcije na nešto što je napisano za njih.

A najmlađi će zasigurno uživati u avanturama simpatične obitelj. Tatu su oteli strašni gusari pa mama i djeca ne mogu uživati u proslavi fieste. Mama Karambita se stoga preruši u muškarca i odlazi u jedan lučki grad kako bi oslobodila tatu. Sve ostalo će mališani doznati u slikovnici "Tata na dar".