Matej Meštrović nastupio u Dubrovniku

Samo nekoliko dana nakon što je dobio visoko međunarodno priznanje, zlatnu medalju Global Music Awards u kategoriji Best of Show, skladatelj i pijanist Matej Meštrović nastupio je u Dubrovniku. U pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, sudjelovao je u otvaranju Midsummer Scene Festivala.

U pravom dubrovačkom stilu počeo je koncert ispred crkve svetog Vlaha, u povodu otvorenja Midsummer Scene festivala. Djelo "Neka uđu" svojedobno je za otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara skladao sam Meštrović, koji se u Dubrovnik uvijek rado vraća.

- Na ovako možda i najljepšoj pozornici na svijetu, na dubrovačkom Stradunu, s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i potpuno ludim, genijalnim, apsolutno senzacionalnim energentom Noormanom Widjajom ću doživjeti svjetsku praizvedbu svoje New England Rhapsody sa recentnog CD-a "Tri rapsodije za klavir i orkestar" - izjavio je poznati skladatelj i pijanist.

Maestro Noorman Widjaja iz Indonezije već godinama surađuje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

- Nevjerojatno je ovdje. Nastupam u velikim koncertnim dvoranama diljem svijeta, ali tu na otvorenom atmosfera je uistinu posebna - priznaje.

Bolju pozornicu na Svjetski dan glazbe nisu mogli poželjeti.