Balance program

Trenera fitnessa Roberta Buronjija nije lako predstaviti. Autor balance programa, voditelj osobnih i grupnih treninga, zaštitno lice Reeboka, kolumnist časopisa Men´s Health i portala Fitness.com.hr, suradnik mnogih poznatih instruktora fitnessa i brendova. Aktivan je i na društvenim mrežama gdje njegove savjete prati veliki broj ljudi, 12 500 pratitelja ima  samo na Instagramu.

Bio je ovo idealan poticaj da ga posjetimo i upoznamo se s balance programom. Buronjijev fokus je na tužnoj činjenici da je sve više pretilih ljudi u Hrvatskoj, među njima i djece. Iako nam se čini da posao fitnessa raste, još nije dovoljno populacije uključeno u programe vježbanja.

Njegov je cilj ne natjerati ljude da vježbaju, već ponuditi optimalan program zdravog načina prehrane i vježbanja i time unaprijediti kvalitetu života. Trening je jednostavan, većinom se vježbe izvode uz pomoć težine vlastitoga tijela ali i s rekvizitima poput girje, utega, gume ili valjka.

Uvijek različit, dopire do svakog dijela našeg tijela i to ga čini efikasnim. Traje 30 ili 40 minuta, intenzivan je, ali zabavan jer nudi mnogo izazova, što privlači jednako mušku i žensku populaciju.

Naravno, vježbe su prilagodljive svim razinama pripremljenosti i nema bojazni od ozljeđivanja. A male upale mišića odgovor su tijela da ste ih aktivirali, i to one koje smo zaboravili da ih imamo. Više o Robertu Buronjiju i programu na sztanicama fitness.com.hr i balanceprogram.com.hr.