InMusic - prva večer je iza nas

Pet pozornica, tri dana, pedesetak izvođača - sažetak je to ovogodišnjeg InMusica, najvećeg glazbenog festivala na otvorenom. Prvog su dana nastupili grupa The Hives, Johnny Marr, Foals, Kurt Vile & Violatorsi i drugi. 
Četrnaesto izdanje INmusica otvorili su energični pobjednici natječaja INmusic Breakthrough, slovenski Infected. Uslijedila je Stephany Stefan koja je sjajnim nastupom na glavnoj pozornici INmusica publici predstavila set najnovijih pjesama. Publika se već u velikom broju okupila pred glavnom pozornicom prije nastupa sjajnih Kurta Vilea & The Violatorsa. Kurt Vile je uz presjek hitova dosadašnje karijere predstavio i novi album te je nastupom na INmusicu dokazao da je zaista jedan od najhvaljenijih autora današnjice.
[EMBED:https://www.youtube.com/watch?v=It742_pp7yE]

 Crno-bijela senzacija iz Švedske, The Hives, preuzeli su glavnu pozornicu svojim najvećim hitovima, a publika je s njima uglas pjevala sve pjesme do kraja samoga koncerta. Na glasu kao najbolji live bend na svijetu, The Hives su publici na jarunskoj pozornici otkrili sve adute i pripremili sve za nastup headlinera večeri. Grupa Foals na glavnu pozornicu INmusic festivala #14 stigla je u 23:15 sati. Uvijek inovativni, Foalsi su nakon pet godina publici na INmusicu predstavili nove, ali i odlične starije hitove te su zaključili prvu večer našeg najvećeg open air festivala.
Paul The Walrus i dno. predstavili su se publici na World pozornici INmusica, a nakon njih stigli su Skindred, bend koji je na INmusic festivalu pridobio vojsku fanova, obzirom na reakcije publike. Kombinacija raznih žanrova dokazala se kao pun pogodak i kao jedan od žešćih nastupa na prvoj večeri INmusica.Legendarni Johnny Marr koncert je otvorio hitovima The Smithsa, a prostor pred OTP World pozornicom bio je dupkom pun. Njegov prvi festivalski nastup u Hrvatskoj oduševio je sve posjetitelje, a tražila se i pjesma više nakon njegovog koncerta.

Prva večer je iza nas. Provjerili smo kako  posjetitelji ispunjavaju vrijeme do početka glazbenog programa: