Sjajni Suede, Garbage i Thievery Corporation drugog dana INmusica

Na Otoku hrvatske mladeži pred oko 20 tisuća posjetitelja sinoć su prvi put u Hrvatskoj nastupili britanski bednovi Suede i Garbage, a zapažene nastupe drugog dana INmusic festivala imali su i povratnici u Hrvatsku Thievery Corporation te Frank Turner&The Sleeping Souls.

Britanski rock bend Suede održao je  drugog dana INmusica svoj premijerni nastup u Zagrebu. Publiku okupljenu oko glavne pozornice svojim najvećim hitovima  odveli su u 90-te godine kada su alternativni rock i glazbeni pravac britpop bili na svome vrhuncu. Zvijezde drugog dana festivala, predvođene karizmatičnim frontmenom Brettom Andersonom, svirale su svoje najveće hitove poput "Animal Nitrate", "Beautiful Ones", "She's In Fashion", "So Young" i "Can't Get Enough".

Prvi put u Hrvatskoj nastupio je i američki alternativni rock bend Garbage. Pjevačica Shirley Manson te Duke Erikson, Steve Marker i Butch Vig više od sat vremena publiku su vodili kroz svoja najbolja ostvarenja, poput pjesama "Stupid Girl", "On Fire", "I Think I'm Paranoid", "Only Happy When It Rains", "Bad Boyfriend".

Na OTP World Stageu uoči Suedea, nastupio je američki elektronički kolektiv Thievery Corporation koji je publiku proveo kroz svoju mješavinu duba, hip hopa, elektronike, dance glazbe te trip hopa. Rob Garza i Eric Hilton za nastup na INmusicu iz bogatog repertoara izabrali su hitove poput "Lebanese Blond", "The Richest Man In Babylon", "Facing East" i druge.





U poslijepodnevnim satima, britanski punk folk kantautor Frank Turner sa svojim bendom The Sleeping Souls naveo je publiku da pjeva njegove pjesme poput "If I Ever Stray", "Road", "Photosynthesis" i "Four Simple Words". Na opće oduševljenje jednu pjesmu je otpjevao na hrvatskom, a pošlo mu je za rukom i da na hrvatskom izgovori kako mu je to 2354. koncert u karijeri. Svoju privrženost ovdašnjim obožavateljima pokazao je time što je nekoliko puta sišao u publiku i zaplesao s njom.

Portugalsko-afrička glazbena skupina Gato Preto u kasnim poslijepodnevnim satima donijela je na INmusic zaraznu kombinaciju elektroničkih bitova, bubnjeva i plesa. Jednako živa publika pratila je njihov nastup u ritmu afričkog bubnja i unatoč kiši koja je padala svega nekoliko minuta, ali dovoljno da ne iznevjeri tradiciju.

Na Hidden Stageu nastupila je i splitska kantautorica Ivana Pezo, poznatija kao Billie Joan, a nakon nje uslijedili su nastupi britanskog četverca Black Honey, francuskog benda Lysistrata. Nakon nastupa headlinera Suedea koji je završio nešto prije jedan sat ujutro svirali su Zeal&Ardor, a na pozornici Balkan By Night domaći rock bend Gatuzo.

Posljednjeg, trećeg dana četrnaestog izdanja INmusica nastupit će rock ikone The Cure, LP te domaći bendovi Mangroove, Kojoti i Kandžija i Gole Žene.