Počinju 10. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt

Jubilarne, desete Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, počinju večeras 27.6. i trajat će do 3.8. 2019., a svojim bogatim programom upotpunit će još jedno kulturno ljeto u Zagrebu.

U sklopu ovogodišnjih bit će izvedena 23 naslova, a program će večeras u 21h otvoriti nagrađivana predstava Pluća Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić s Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama.

Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr , a program je umjetnički ravnatelj Teatra EXIT Matko Raguž predstavio u Vijestima iz kulture:Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT poput SHAKEspeare na EXit, Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Pluća, Konstelacije, Izložak br. 49, Voliš li me?, Cabaret - koncert za žlice i gitaru, CABAres CABArei, Balon, Münchhausena itd., publika će moći pogledati 2 regionalna i 6 domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.

Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstaviti s komedijom Režm ljubavi Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, a Sarajevski ratni teatar - SARTR s najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH Jedvanosimsoboakalomistobo Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati dvije splitske predstave; monodramu Domaši prema tekstu i režiji Ane Marije Veselčić u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu te intimnu i potresnu predstavu HNK Split Obitelj Denisa Kellya u režiji Ivana Plazibata.

Iz Zagreba na 10. Ljetnim noćima Teatra EXIT gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji s predstavom Hoerspiel - mala igra za slušanje (i gledanje) čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, Akademija dramske umjetnosti s ispitnom produkcijom San ivanjske noći Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom s virtuoznom monodramom Mistero Buffo Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka te Tragači u.o. i Centar KNAP s predstavom Nora - trenutak  pobune Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković.

Na Ljetne noći umjetnički ravnatelj Teatra EXIT Matko Raguž pozvao je i u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: