Zvjezdano ljeto u Karlovcu

Iako mu je 440. rođendan tek 13. srpnja, Karlovac je s proslavom počeo znatno prije. Manifestacija "Zvjezdano ljeto", u gradu koji je i nastao iz šestokrake zvijezde, ovih dana nudi više od stotinu različitih događaja.


Bučno i svijetlo. Tako je Karlovac - Ivanjskim krijesom započeo proslavu svog 440. rođendana.

U našim, lokalnim razmjerima pak, festival "Zvjezdano ljeto" dosada je neviđena manifestacija. Jer nikada nije bilo toliko doista različitih događaja. Jedan od najzanimljivijih je svakako - let balonima iznad grada.

Mjesta za pogled iz zraka su ograničena, no i sa zemlje karlovačka Zvijezda izgleda ovih dana jako svečano. A primjerice kutak Katzlerovoga paviljona - retro svečano. Ovako je uređen samo za ovu posebnu prigodu.

Jer 440 godina ne slavi se svaki dan. Stoga se karlovačko slavlje nastavlja i nakon samog rođendana 13. srpnja. Odmah po proslavi, Karlovčane očekuje još jedan zanimljiv festival - Etno-jazz. No, on se iz centra seli na Stari grad.

I ovoga nas ljeta u Karlovcu očekuju eminentna, svjetska jazz imena.

Očito je ovog ljeta mnogo razloga za posjet Karlovcu, a nama je u posjet kako bismo najavili sve što vas očekuje stigao i prvi čovjek Grada,
gospodin Damir Mandić: