Zašto je informatički kamp dobar ulog u budućnost?

U Krku se održava informatički kamp za učenike osnovnih i srednjih škola. Kako razmišljaju njegovi polaznici i zašto su takva okupljanja važna otkriva Darko Santini.

Informatički kamp u Krku okuplja osnovnoškolce i srednjoškolce, od početnika do onih nadarenih. Deset dana učenja pod vodstvom stručnih mentora treba iskoristiti na najbolji mogući način bez obzira radi li se o već dokazanim informatičarima najviše razine ili o onima koji se tek upoznaju s čarima informatike. Naravno da će većina ovih mladića i djevojaka nastaviti školovanje u informatičkim usmjerenjima.

Mnogi od polaznika ljetnoga kampa informatike imaju golemo znanje, a nama je cilj da im razvijemo kreativnost , da ih dodatno usmjerimo, kažu predavači.

Fakulteti se praktički otimaju za ove mlade informatičare. Neki od njih su još u nižim razredima srednje škole izborili izravan upis na prestižne fakultete.

Umjesto sunčanja i kupanja, čemu ovih dana teže njihovi vršnjaci, polaznici informatičkoga kampa u Krku odabrali su dodatno usavršavanje iako im je budućnost sigurna, a znanje već sada takvo da pripadaju svjetskoj informatičkoj eliti među svojim vršnjacima.