Moskovski kadeti na Tomislavcu

U Zagrebu se do sutra, 2. srpnja, održavaju Dani Moskve na kojima se publici predstavljaju zanimljivi koncerti i izložbe. Tako su u subotu na Trgu kralja Tomislava, u sklopu Zagreb Classica, nastupili studenti Moskovskog kadetskog korpusa.

U jednosatnom programu izvodili su djela ruskih skladatelja, vojne marševe, ali i djela iz popularne glazbe, koja su posjetitelji pozdravljali pljeskom odobravanja.

Nakon koncerta, također na Tomislavovu trgu, otvorena je umjetnička instalacija, interaktivni zid ruskog umjetnika Maksa Goška-Danjkova. Ovaj suvremeni umjetnik istražuje sebe i svijet dekorativnim i apstraktnim tehnikama te stvara urbane instalacije. Tako je i na ovom zidu s jedne strane Moskva, a s druge Zagreb.

- Uistinu sam sretan što sam u Zagrebu. Hvala vam na dobroj energiji. Ovaj moj projekt nudi 100 posto pozitivnu energiju. To je oblik samoidentifikacije. Kad ste ovdje i gledate ovaj rad, mislite na sebe, ali jednako tako mislite i na druge. I pritom na neko vrijeme zaboravljate svoje probleme. Želim da svatko tko promatra moj rad ukloni negativnosti iz sebe. Eto, to je moj savjet, poručio je Maks Goško-Danjkov.