Pripreme za uklanjanje bankomata na Stradunu

Bankomati u povijesnoj jezgri Dubrovnika odlaze u povijest osim ako vlasnik prostora ne dobije posebno odobrenje Ministarstva kulture.

Na taj način nastoji se očuvati vizura povijesne jezgre.
Franković: Ako se ne promijeni zakon, taksi službu u Dubrovniku obavljat će samo električni automobili

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio je kako će, ako se ne promijeni Zakon o prijevozu u cestovnom prometu, Grad Dubrovnik u studenome donijeti odluku po kojoj će taksi službu moći obavljati samo električni automobili.

Franković je istaknuo da Grad Dubrovnik više ne može podnijeti stanje kakvo je trenutačno s velikim broj taksija, niti će ga podnositi.

- Ili će se promijeniti zakon i uvesti ograničenja, ili ćemo od studenoga donijeti tu odluku. To su naše ovlasti. Jedno od ovog dvoje će biti. Ako bi zakon ograničio broj taksi vozila u područjima pod zaštitom UNESCO-oa, gradska uprava bi odredila jasne kriterije. Ako do toga ne dođe i ostane na snazi liberalizacija autotaksi tržišta, uvest ćemo zonu ograničenog prometnog režima u koji će moći ući jedino taksi vozila na električni pogon, rekao je dubrovački gradonačelnik.

Dodao je kako ima naznaka da će se promijeniti zakon, a Dubrovnik svakako ima rješenje. Lokalni mediji procjenjuju da je na dubrovačkim ulicama u ljetnim mjesecima više od tri tisuće vozila koja se bave taksi uslugama.