More knjiga na Zrinjevcu

Manifestacija More knjiga, koju je Lumen izdavaštvo pokrenulo s ciljem promicanja knjiga i poticanja čitanja, otvorena je u ponedjeljak u zagrebačkom parku Zrinjevac, pretvorivši ga u "intrgalaktičku plažu". Posjetitelji mogu do 14. srpnja uživati u bogatom programu književnih susreta, promocija i književnih radionica.

Instalaciju i dizajn prostora osmislio je umjetnik Mario Miše: Kada sam razmišljao na temu intergalaktičke plaže, sjetio sam se da me meduze podsjećaju na svemirce. U moru nam predstavljaju NLO-e, a ujedno rade i sjenu. Htio sam da ljudi imaju osjećaj kao da su pod morem, rekao je.

Manifestacija More knjiga osmišljena je kao spoj umjetnosti i zabave. Posjetiteljima će ponuditi više od 300 naslova na hrvatskom i engleskom jeziku koje će moći besplatno pročitati, a uz ležaljke na plaži usred Zagreba, u ponudi su i kokteli nazvani po knjigama.

Pogledajte reportažu ekipe Dnevnika:Kao posebnost ovogodišnjeg programa organizatori najavljuju novi roman Georgea R. R. Martina, autora serijala "Pjesma Leda i Vatre" po kojemu je snimljena HBO-ova serija "Igra prijestolja", a koji pod naslovom "Vatra i krv" govori o tome što je bilo 300 godina prije "Igre prijestolja".

Osim knjiga, na programu su i filmske projekcije "Star Warsa", "Marsovca", i "Avatara", a predstavit će se i mladi slikari, koji će pred posjetiteljima oslikavati platna na temu čitanja i intergalaktičkog putovanja povezanog s čitanjem.

More knjiga uključeno je u nacionalnu kampanju za promicanje čitanja djeci "Čitaj mi", a na plaži će najmlađi moći sudjelovati u četiri radionice za poticanje čitanja, koje su na programu 2., 4., 8., i 10. srpnja od 17 sati.

More knjiga i intergalaktička oaza na Zrinjevcu otvoreni su do 14. srpnja od 10 ujutro do ponoći.

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska na Zrinjevcu se družila s organizatoricom Anom Marijom Žužul i umjetnikom Mariom Mišeom: