Pizza s kanabisom

Volite pizze, ali dojadile su vam one iz standardne ponude? Južnoafrička pizzerija zato svojim gostima odnedavno nudi pizzu s kanabisom.

-
Volimo biti ispred svih i ponosni smo što smo prvi restoran u Južnoj Africi s pizzom s kanabisom na jelovniku, kaže Kinga Baranowska, osnivačica lanca pizzerija Col'Cacchio u Cape Townu.

- Uvijek smo željeli biti inovativni s jelovnikom i našim kupcima ponuditi najnovije i najzdravije trendove, rekla je.Pizza će zapravo sadržavati ulje kanabisa i trebala bi, osim osjećaja sitosti, imati i umirujući učinak. U rujnu prošle godine južnoafrički ustavni sud odobrio je upotrebu kanabisa za osobne potrebe, nakon duge debate slične onima u drugim zemljama koje su raspravljale o njegovoj legalizaciji.

Dopuštena dnevna doza ulja kanabisa iznosi 20 mg po osobi. Odvjetnik Ricky Stone, specijaliziran za legislativu vezanu uz kanabis, pozvao je restorane na oprez.

- To je relativno novo područje u zakonodavstvu i mnoge stvari još nisu sasvim jasne, kazao je.

- Na primjer, iako je prodaja ulja kanabisa sada legalna, limitirana je na 20 miligrama dnevno. Primjerice, ako kupite dvije pizze, prekoračili ste dopuštenu dozu, a to je ilegalno, objasnio je.