25. PUF u Puli

Ispreplitanje kultura i različitih umjetničkih izričaja najveća je vrijednost Međunarodnog kazališnog festivala PUF koji traje već četvrt stoljeća i privlači i umjetnike i publiku.

Već tradicionalno, PUF je otvoren predstavom Anno Domini, koja svake godine ima novu temu i redatelja. Nakon Španjolaca i Izraelaca, ovogodišnji jubilarni projekt ostvarili su kreativci iz Francuske.

- Meni se na PUF-u sviđa sloboda izraza, program je raznovrstan, mogu se vidjeti različite vrste umjetnosti poput kazališta, plesa i koncerata, sve je na vrlo visokoj razini, dovesti toliko različitih umjetnika na jedno mjesto odličan je potez, smatra redatelj Mehdi Farajpour.

Ples, lutke, komorni teatar, multimedija - razni su umjetnički pristupi na PUF-u:  Imamo desetak predstava sa svih strana svijeta, a interesantno je to da se ove godine može usporediti na primjer četiri plesne škole: europska škola, izraelska škola, južnoamerička škola i zahvaljujući Kamerunu, afrička škola plesa, napominje umjetnički direktor PUF-a Branko Sušac.

Festival je poseban i po tome što gledatelje vodi u nove, neistražene ili zaboravljene prostore. Tako će kolumbijska skupina CARN experimento festival sutra zatvoriti predstavom u zapuštenoj i napuštenoj robnoj kući u središtu Pule.