3. Thrill Blues Festival u Trilju

Triljani su spremni za svoj treći 'Thrill Blues Festival' koji će se održati u Gradskom parku u Trilju u petak i subotu, 5. i 6. srpnja. Stižu najveća imena svjetskog bluesa.

Ljubitelji tog žanra moći će posjetiti i radionicu Blues at School, edukativni blues sat u kojem će se djeci i zainteresiranima održati predavanje o počecima i razvoju bluesa.

- Festival sa svojim programom upotpunjuje program triljskog ljeta i oplemenjuje kulturno-turističku ponudu grada Trilja i cijele Splitsko-dalmatinske županije. U srcu sezone Trilj postaje prijestolnica bluesa, najavljuju organizatori.

Prvog dana, u petak, točno u podne otvara se i izložba fotografija u Muzeju Triljskog kraja, a u popodnevnim satima predstavlja se knjige u Gradskom kinu.

- U subotu u Gradskom parku  tijekom jutra biti će održana premijera dokumentarnog filma 'Od Lonjskog polja do Memphisa', a prvi blues zvuci počinju već od 17 sati, ističu organizatori.

Detalje o programu i najjača imena festivala doznali smo u razgovoru s Borisom Hrepićem - Hrepom, umjetničkim direktorom festivala, kojega smo ugostili u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: