Glazbeno ljeto u Klovićevim dvorima

Koncertne večeri i Međunarodni operni seminar dio su ljetnih glazbenih večeri u atriju zagrebačke galerije Klovićevi dvori.

U srpnju 2015. Privatna glazbena škola s pravom javnosti 'Iva Kuprešak' otvorila je svoja vrata po prvi put međunarodnim opernim seminarom 'Canto' s gostima profesorima iz Metropolitan Opere u New Yorku.

- Od tada, svake godine u srpnju, međunarodni operni seminar privlači operne pjevače iz cijelog svijeta, od Hrvatske, Japana, SAD-a, svih dijelova Europe, te Zagreb postaje žarište operne scene koja nudi povezivanje opernih pjevača kroz rad i mentorstvo gostiju profesora, uglednih vokalnih trenera, pijanista i dirigenata koji surađuju sa nekim od najpoznatijih imena na opernoj sceni kao što su Placido Domingo, Anna Netrebko, najavljuju organizatori, dodajući da je ove godine međunarodni operni seminar Canto počeo 1. srpnja, a završava 11. srpnja opernim gala koncertom.

Od 4. do 10. srpnja u istom prostoru obilježavaju se zagrebačke obljetnice. Nakon Zagrebačkih solista, koji su preksinoć još jednom proslavili 65 godina od utemeljenja, večeras 100 godina od utemeljenja obilježava Zagrebački kvartet, u ponedjeljak 8. srpnja 30 godina od utemeljenja obilježit će Zagrebački kvartet saksofona, a 35 godišnjicu djelovanja proslavit će 10. srpnja Zagrebački gitarski trio.

O tim smo događajima u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali s osnivačicom Međunarodnog opernog seminara 'Canto' Ivom Kuprešak i organizatorom koncertnih večeri u Klovićevim dvorima Josipom Nalisom: