Maturanti donirali Zavodu za dječju hematoonkologiju

Maturanti splitske Četvrte gimnazije Marko Marulić višak novca od maturalne večere donirali su - Zavodu za dječju hematoonkologiju. Za odjel kupili su tri frižidera, a male pacijente razveselili - s puno darova.

Od maturalne zabave splitskim učenicima ostalo je dosta novca. Prijedlog roditelja koji su prvi put sudjelovali u organizaciji te važne večeri, uputio je maturante komu da ga daruju. Onima kojima je najpotrebnije.

- Onda smo kontaktirali vodstvo Odjela dječje onkologije, oni su nam rekli da su im najpotrebniji, u ovo ljetno doba, frižideri i naravno, kupili smo još dječjih igrica, društvenih igara, rekao je Petar Dragan.
- Nakon svake maturalne zabave ostane određena količina novca i mi smo odlučili ne vraćati ga maturantima, tj. u dogovoru s njima i mi smo zato ovdje, naglašava Ines Vilić, predsjednica Vijeća roditelja.

Učenici su donacijom pokazali zavidnu zrelost, divna su to djeca, čulo se danas u bolnici.
- Humanost je tu, ona traje. Iz generacije u generaciju, naša škola, gimnazija Marka Marulića ima svoju volontersku sekciju i vrlo su senzibilizirani, naglašava Ninočka Knežević, ravnateljica IV. gimnazije "Marko Marulić", Split.

- Koji put mi nije drago što se eksponiramo, ali onda mi je drago kad vidim kako ljudi osjećaju bolnicu svog grada i ne samo svog grada. Mi smo druga najveća bolnica za dječje bolesti u Hrvatskoj, rekao je Marijan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Donacija splitskih maturanata i te kako će dobro doći klinici u kojoj se može liječiti više od sto najmlađih pacijenata, a samo na Zavodu za hematoonkologiju - njih petnaest.