IZ HRT-ove arhive: Na današnji dan počela je Univerzijada

Par sati prije službenog otvaranja Univerzijade 08.07.1987. u Zagrebu, televizijske kamere bile su u Olimpijskom selu na Savi, jednom od dva studentska doma (Stjepan Radić i Cvjetno naselje), a koja su za ovu manifestaciju prilagođena za smještaj sportaša.

Novinar Mladen Stubljar tijekom dana pratio je sportaše kako se pripremaju za natjecanje, pitao ih jesu li zadovoljni smještajem, koja su im očekivanja... Studenti iz cijelog svijeta gledatelje su pozdravljali na svojim materinjim  jezicima. Od organizatora je doznao da su u Univerzitetskom naselju na Savi trenutno došla 2474 studenta sportaša iz 72 zemlje. 

Mnogim studentima ovo nije bila prva Univerzijada, a bili su zadovoljni smještajem, hranom te uvjetima treniranja.

Reporter Stubljar još jednom se javio iz Univerzitetskog sela na Savi koje je bilo prazno jer su studenti sportaši organiziranim prijevozom sa 73 autobusa  otišli na službeno otvaranje Univerzijade.

I dok su se studenti sportaši veselili početku natjecanja u 12 sportskih disciplina, Stubljar je na svoj, jedinstven način, pokušao gledateljima prenijeti miomirise koji su se širili iz kuhinje...