Dubrovnik dobio Ulicu maestra Đela Jusića

Dubrovnik je dobio Ulicu maestra Đela Jusića - dva mjeseca nakon odlaska legendarnoga dubrovačkog skladatelja. Ulica najbliža zidinama od danas nosi ime Đela Jusića.

Ova dubrovačka gesta oduševila je obitelj velikog maestra.

- Predivno! Predivna gesta i gradonačelnika i grada i cijele zajednice što je to tako brzo napravljeno. Zaista je zaslužio otac, on bi bio nevjerojatno ponosan i to ovakva ulica koja grli Revelin, koja grli stari grad, predivno, nemam riječi, kazao je Đelo Jusić mlađi, sin Đela Jusića.

Mjesec dana nakon što je preminuo, legendarni skladatelj i Dubrovački trubadur tako je dobio vječni spomen u svome Gradu.

- Evo to je nekadašnja Hvarska, danas ulica maestra Đela Jusića s koje se s jedne strane vide vrata od Buže,  s druge strane se vide vrata od Ploča, tvrđava svetog Ivana, vidi se Porporela, Lokrum; sve ono što je uistinu volio naš maestro, izjavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Velikog skladatelja dostojanstveno je ispratila cijela Hrvatska, a gotovo svaki veliki festival ili koncert nije mogao proći bez La musica di notte i imena Đela Jusića.

A osim najnovije dubrovačke ulice to potvrđuju i vječne melodije, u kojima se zauvijek sačuvalo ime velikoga dubrovačkog skladatelja.