Vrtim zdravi film

Nacionalni projekt „Vrtim Zdravi Film" provodi se s ciljem educiranja djece o pravilnoj prehrani i važnosti redovitog bavljenja tjelesnom aktivnosti. Upravo je završila osma godina projekta, a na kraju svake školske godine.

U sklopu projekta nagrađuju se škole čiji su učenici ostvarili značajna postignuća - najveći pomak u znanju, najbolja ostvarenja u sportu.

Na kraju svake školske godine HZJZ provodi novo istraživanje o znanju, stavovima i navikama učenika kada je riječ o prehrani i tjelesnoj aktivnosti.

Podaci za ovu godinu govore da gotovo trećina učenika i učenica (31,6 posto) stalno razmišlja o svojoj tjelesnoj težini, njih 30,6 posto za sebe misli da su debeli, no istovremeno 41 posto svakodnevno konzumira slatkiše a tek 16,5 posto je zadovoljavajuće tjelesno aktivno.

Više o projektu i rezultatima ovogodišnjeg istraživanja ispričale su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska dr. sc. Dijana Mayer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i prof. Mirna Mikić, magistrica kineziologije i nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture, OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod.