"Milijun koraka" za djecu s teškoćama u razvoju

Planinar i alpinist Mario Carek pješači od Pule do Dubrovnika, a cilj mu je povećati osjetljivost javnosti na probleme djece i odraslih s teškoćama u razvoju i prikupiti novac za opremanje prostorija udruge "Latica" iz Koprivnice. Štićenici te udruge s Carekom su se susreli u Kninu, a uz pomoć HGSS-ovaca popeli su se na kninsku tvrđavu.

Uz pjesmu - susreli su se štićenici "Latice" sa svojim junakom Marijom.

Jer cilj je akcije "Milijun koraka" prikupiti novac za uređenje prostora za djecu s teškoćama.  

- Da nakon 21 godine imaju dostojanstven život, da imaju prostor za sebe gdje će oni moći boraviti jer su nakon 21 godine zaboravljeni od našeg sustava, rekla je Nevnka Fuchs.

U Zvonimirovu su gradu goste iz Koprivnice spremno prihvatili.

- Knin je za invalide friendly, možda je najviše za invalide friendly grad u Hrvatskoj, naglasio je Marko Jelić.

A tamo gdje se mnogima teško uspeti, na kninsku tvrđavu - ponijele su ih snažne ruke.  Omesti ih nije mogla ni kiša.

Na pješačkoj avanturi do Knina pratilo ih je i loše vrijeme. No, Marija naprijed tjera jak motiv, pregaziti želi planine od Pule do Dubrovnika, za one koji to ne mogu.  

- Na Velebitu smo došli na jako orkansko nevrijeme - bura, kiša, magla, ali evo uspjeli smo se probiti za djecu, za Milijun koraka, za Latice. Znači izdržali smo i to, istaknuo je Mario Carek.

Uz njihovu pomoć uspeli su se na tvrđavu koja je simbol pobjede. Nadaju se i pomoći svih dobrih ljudi kako bi uredili novi prostor "Latica" u Koprivnici. Više informacija na stranici milijunkoraka.org.