Dan zajedništva, ponosa i slave diljem Hrvatske

Gosti emisije Studio 4, Silvio Šimac i Aleksandar Kovačević, govorili su o projektu SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ i organizaciji programa obilježavanja uspjeha nogometne reprezentacije u Rusiji. Reprezentacija je svojim uspjehom mobilizirala naciju i izazvala neviđeno oduševljenje

- Pokrenuli smo projekt koji se zove SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, koji ima za cilj promovirati Vukovar kao simbol zajedništva u jednom pozitivnom ozračju festival se održava već dvije godine, a ove godine je izbornik Dalić bio jedan od ambasadora. pa smo imali priliku promovirati njegovu knjigu-Rusija naših snova. Tada se rodila ideja da bi trebalo onaj veličanstven i spontan doček koji se održao u Zagrebu, obilježiti dočeci koji su bili u drugim gradovima, od Zadra, Varaždina, Livna, Donjeg Miholjca i Slavonskog Broda, objasnio je Aleksandar Kovačević .

 - Pokrenuli smo inicijativu da se taj dan an neki način obilježi kao dan zajedništva, ponosa i slave. Da ljudi obuku, i izvuku kockice iz ormara u večernjim satima, poslije dvadeset sati i da se podsjetimo i da svim turistima koji dođu ili se nalaze na odmoru, da ih asociramo na uspjeh naših Vatrenih, objašnjava Silvio Šimac.

Kovačević ističe kako su u zadnjih mjesec i pol dana pokrenuli inicijativu, obišli pola Hrvatske, te uputili pozive svim gradovima i općinama u Hrvatskoj da taj dan pripreme sukladno svojim mogućnostima i resursima, kako bi građani mogli proslaviti taj dan zajedništva, ponosa i sreće. Više od trideset gradova se uključilo u ovu inicijativu u kojoj će pripremiti nešto od zabavno glazbenog programa.
Cijeli projekt "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ" koji se održava svake godine na dan Vukovara u Vukovaru, to je jedan festival na kojem se prezentiraju turističke manifestacije koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima hrvatske, ističe Kovačević.