"I ja mogu trenirati" - prva teretna za osobe s invaliditetom

"I ja mogu trenirati" - projekt je koji provodi porečki klub "Veli Jože". U suradnji s gradom i Društvom invalida Poreč otvorena je prva teretna za osobe s invaliditetom.

Prostire se na 400-tinjak kvadrata, a ima 40 sprava. Vrijedna je dva milijuna kuna. Vježbati mogu bez straha i zadrške. Jer uz njih će dva puta na tjedan po dva sata biti trener, kineziolog, nutricionist i fizioterapeut.

Naravno, uz prilagođene sprave.

- Prilagođena je u smislu da ima blokator opterećenja tako da kad god vi ste u nekoj vježbi, možete blokirati opterećenje da se sprava sama spusti, prilagodi, kazao je fizioterapeut Bruno Garbac.

Velika je to pomoć za svih 370 članova porečkoga Društva invalida. Teretana je financirana i s milijun i pol kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt "Uključivanje osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport" prijavili su upravo Body-building klub "Veli Jože" s Gradom i Društvom invalida. Grad je nadodao novac za šator kako bi se teretana mogla koristiti i zimi. I to besplatno za osobe s invaliditetom, ali i porečke sportske klubove.