Sve je spremno za Forestland

Pred nama je još jedan Forestland - festival elektronske glazbe koji će se ovaj vikend održati u Međimurju. Riječ je o tzv. šumskom spektaklu koji okuplja više od 5.000 posjetitelja.

- Pripreme za Forestland u punom jeku, očekuje se više tisuća posjetitelja
- Odličan provod na zimskom Forestlandu
- Počeo je Forestland - festival elektroničke glazbe u šumi
- Forestland, festival elektronske glazbe u šumi
- Nisu mogli na Ultru, pa su pokrenuli svoj festival - u kukuruzištu

Cijela priča je počela prije 7 godina kada je grupa prijatelja iz Međimurja željela otići na splitsku Ultru, no kako nisu uspjeli, napravili su svoju mini-Ultru u Goricama. Putem društvenih mreža su pozvali prijatelje, a odazvalo se mnogo ljudi. Godinu kasnije su preselili na lokalno nogometno igralište, došlo je oko 1000 posjetitelja, pa su došli na ideju da naprave Forestland - festival elektroničke glazbe u šumi.

Jedan od organizatora, Saša Mikac kaže da su u počecima radili mali događaj za prijatelje i nitko nije očekivao da će se cijela priča vrtoglavo razvijati iz godine u godinu.

- Više od 200 ljudi danas radi na cijelom projektu, dodaje.

Forestland je rezultat njihove ljubavi prema elektronskoj glazbi, počeli su dosta skromno. No Mikac pojašnjava da kako se Forestland razvijao, mnogi sponzori su prepoznali njegov značaj za Međimurje.

Što se tiče sudjelovanja poznatih izvođača, Mikac kaže da su počeli lagano i skromno, no jako su se širili po društvenim mrežama. Kada su D.J.-evima slali pozivnice, menadžerima se jako svidjela ideja Forestlanda.

Kazao je kako će, uz mnoga svjetski poznata imena, doći i mnoštvo naših izvođača.

Priprme i radovi traju posljednjih mjesec dana. Krešo Biškup, glasnogovornik Forestlanda kaže da je samo jutor sdošlo 8 kamiona robe, materijala, šankova i svega ostaloga. Dodaje da su posljednjih 10-ak dana po cijele dane na terenu, a trebat će im barem 5 dana da kasnije sve počiste.