Indijski veleposlanik želi upoznati ljepote naše zemlje

Republika Indija smjestila se u južnoj Aziji i druga je najmnogoljudnija zemlja na svijetu u kojoj živi više od milijardu stanovnika. U njoj se govori više od sto jezika. Zemlja je to duhovnosti i prekrasne prirode s više od 90 nacionalnih parkova i gotovo 500 rezervata za divlje životinje.

U glavnom gradu New Delhiju živi više od 10 milijuna stanovnika. Druga najveća gradska središta su Mumbai na jugozapadu i Calcutta na rijeci Ganges. U Indiju dolaze mnogi posjetitelji nerijetko zbog meditacije. Zemlja je to puna zanimljivosti od prekrasnih plaža do sniježnih vrhova. Tamo je najmanja stopa razvoda na svijetu, pojede se najmanje mesa po glavi stanovnika, a 70 posto začina dolazi upravo iz Indije. Na svoju prvu veleposlaničku funkciju upravo u Hrvatsku stigao je Arindam Bagchi.

U Hrvatskoj nikad prije nije bio. Odnosi između Hrvatske i Indije vrlo su prijateljski i dobri, ističe, osobito u posljednje vrijeme.

Indija ima najbržu rastuću ekonomiju u svijetu, treća je najveća gospodarska sila. Zemlja je to u kojoj Hrvati imaju mnogo prilika. Hrvatska je zahvaljujući nogometu ali i zbog svojih prirodnih ljepota sve popularnija u Indiji. Kaže kako pravo vrijeme za Hravstku tek dolazi.

U Hrvatsku je stigao sa suprugom koja je baš poput njega oduševljena našom zemljom. U svoju zagrebačku rezidenciju donijeli su i neke osobne stvari od kojih se ne rastaju. I sama odjevena u tradicionalnu indijsku narodnu nošnju, sari, njegovo oblačenje demonstrirala je na meni.

I ona i suprug zadovoljni su što je joga u Hrvatskoj sve popularnija. Njima je ona dio života i prakticiraju je svaki dan. U slobodno vrijeme vole putovati i raduju se što će u slijedeće tri godine uspijeti upoznati sve hrvatske ljepote.