Hvarske ljetne priredbe - što nas čeka

Tijekom ljetnih mjeseci u Hvaru se već 58. godinu odvijaju Hvarske ljetne priredbe. I ove godine u Hvaru će nastupiti najzvučnija imena iz svijeta klasične ili zabavne glazbe, a program je dodatno obogaćen kazališnim predstavama i suvremenim performansima.

Glumac zagrebačkog kazališta Trešnja Jure Radnić koji je na čelu hvarskih ljetnih priredbi, od glazbenika izdvaja Almiru Medunjanin, čiji će se koncert održati 2. kolovoza na Venerandi. Zatim Josipu Lisac u rujnu, Zdenku Kovačiček, sopranisticu Valentinu Fijačko Kobić.

- S nama će isto tako biti teatar Exit krajem 7. mjeseca s kultnom predstavom "Shakespeare on Exit", koja igra već 10 godina, a u Hvaru nikad nije igrala. Pred kraj festivala imamo gostovanje dubrovačkog Kazališta Marina Držića s predstavom Suton koja će se odigrati ovdje u ovom kazalištu - kaže za HRT.

Prije dvije godine Jelena Mičić i Jure  Radnić su preuzeli umjetničko vodstvo Hvarskih ljetnih priredbi, što nije bio ni malo lagan izazov.

- Hvarsko ljeto ima svoju dugogodišnju tradiciju koja je stvarno hvale vrijedna i pokušavamo dovesti što više većih produkcija, što više kvalitenijih glazbenih imena - kaže Radnić.

Za hvarsku publiku željnu kulture, informacije o predstavama i koncertima nalaze se ovdje.