[FOTOGALERIJA] Pogledajte kako Remetinečki rotor izgleda iz zraka

Radovi na Remetinečkom rotoru, trenutno glavnom infrastrukturnom projektu u Zagrebu, u punom su jeku, a trebali bi biti dovršeni do sredine 2020.

- Remetinečki rotor: Završeni najzahtjevniji radovi
- Bandić: Žičara i rotor do sredine iduće godine
- Europski novac za rotor Remetinec
- Zatvoren Remetinečki rotor


Iako nesnosne vrućine mnoge građane glavnoga grada Hrvatske prisiljavaju da uopće ne napuštaju domove, vrijedni radnici najviše rade baš preko ljeta jer su vremenske prilike najpovoljnije. Tako je i na Remetinečkom rotoru.

Što se prometa tiče, on se danas odvija prema privremenoj prometnoj signalizaciji. Sjetimo se, mnogi su strahovali kada je najavljeno da će se rotor zatvoriti, no gužvi gotovo da i nema. Iznimka su udarni vikendi kada tisuće ljudi odjednom kreću prema moru. Brojni Zagrepčani komentiraju čak i kako je promet protočniji nego kada je rotor bio u funkciji.

Kada bude završen, moderni rotor bit će jedno od sigurnijih mjesta, kažu izvođači, a gužve koje pamtimo postat će prošlost, kao i buka koju će umanjiti novoizgrađeni bukobrani.

Podsjetimo, vrijednost rekonstrukcije je 330 milijuna kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 272 milijuna, iz državnog proračuna još 48, a iz gradskog proračuna izdvojeno je 11 milijuna kuna.

Rotor bi trebao biti završen do sredine iduće godine.