Raščistite studio, stiže Marin!

Kako se postaje profesionalni vozač BMX-a? U emisiji "Dobro jutro Hrvatska" gostovao je najbolji hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš koji je nedavno osvojio treće mjesto na najvećem natjecanju ekstremnih sportova na svijetu - "Baltic games" u Poljskoj.

Iako je zbog tehničkih problema vozio posuđeni BMX, odvozio je jednu od boljih vožnja, priuštivši publici odličan show. Čak je po prvi puta napravio i trik "backflip barspin to tailwhip."

- Suci ocjenjuju stil vožnje, visinu, zahtjevnost trikova, da li je konstanta brzine u cijeloj vožnji, vozimo li isto kao i drugi vozači ili imamo svoje trikove, rekao je Marin Ranteš.

U Hrvatskoj je mnogo BMX vozača ali jako malo njih je na Marinovoj razini vožnje. Dobitnik je brojnih nagrada, prošle godine ostvario je najbolji rezultat u povijesti adrenalinskih sportova u Hrvatskoj, osvojio je svjetski kup, prvi je Hrvat pozvan na prestižno natjecanje "X-games". Kako kaže, uspjeh duguje svojoj majci, najvjernijoj obožavateljici i pratiteljici na putovanjima.

- Roditeljima je zadaća da djeca budu sretna. Kad sam vidjela njegovu sreću nakon naučenog drugog, trećeg trika to je bilo to, kaže mama Sunčana.

Marin živi u Varaždinu, gdje, kako kaže,  "ima dovoljno adekvatnih prostora za vježbanje što je važno početnicima ali i profesionalnim vozačima koji se pripremaju za svjetska natjecanja".

Trenutno se priprema za natjecanja na kojima će pokušati osvojiti što više bodova koji će mu osigurati plasman na Olimpijske igre Tokio 2020. gdje će biti jedini predstavnik iz Hrvatske u ovoj disciplini.