Problemi mladog poštara na Pašmanu

Na Pašmanu - problemi zbog poštanskih usluga. Nakon što je poštar koji je ondje radio godinama napustio službu, otočani su na neko vrijeme ostali bez svojih pošiljaka. Prije nekoliko dana zaposlen je novi poštar koji se, pak, suočava s brojnim teškoćama. Naime, na otoku je mnogo ljudi s istim imenom, pošiljke su bez adrese, a kuće - bez broja.

Za mladog poštara Luku gotovo nemoguća situacija. U 5 mjesta, kamo odnedavna nosi poštu, rijetko koja kuća ima istaknutu adresu i kućni broj.
I kako onda dostaviti pošiljku?

- Najčešće pitam susjede jel to taj, a ako ni susjed ne zna, poštu na žalost vraćam nazad, kaže Luka Košta.

Nasreću to se događa rijetko.

- On je još neiskusan, dijeli poštu, ne zna di su ljudi, nemaju natpise, brojeve, tako da ne zna čovik nije on kriv, smatra Ivan Kulonja.

- To je točno, to su dosta mještani krivi, evo prvi ja! Planiram istaknuti i kućni broj i sandučić, kaže Ante Dujmović.

Jedino tako pošta može brzo i sigurno stići na odredište.

Apeliramo na korisnike, lokalnu vlast da problem riješi sustavno, da se označe kuće, postave kovčežići, da se označe kuće i neće biti problema, ističe voditelj Odjela za odnose s javnošću Krešimir Domjančić.

Kukljica, Ždrelac, Banj, Dobropoljana, Neviđane - pet je mjesta čijim stanovnicima Luka nosi poštu. Dnevno prijeđe i do 50 kilometara.

Po vrućini je malo teže, ali da se izgurati.

Zimi bi mu trebalo biti lakše. Prema najavama, tada će na raspolaganju imati i automobil, a i kuće na otocima trebale bi biti propisno označene.