Kolovoške manifestacije u Ninu

Grad Nin će u narednim danima biti mjesto brojnih, zanimljivih manifestacija. Svaka od njih prikaz je simbola toga grada - od soli do pijeska, od romantike do povijesti. Tri gošće predstavile su ih u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

Direktorica Turističke zajednice grada Nina Marija Dejanović govorila je kojim se sve manifestacijama nastoji obogatiti ljetna ponuda u gradu Ninu. Između ostalog govorila je o Festivalu pijeska - čaroliji koja nastaje i nestaje.

Prekrasne pješčane plaže obilježje su destinacije Nin, a obilje pijeska pruža nezaobilaznu inspiraciju na temu pijeska. Na Kraljičinoj plaži i plaži Ždrijac se tijekom kolovoza odigrava jedinstvena izložba skulptura od pijeska i kreativnog stvaralaštva. Skulpture od pijeska rade se uz zabavni program na dvije lokacije, slijedi ocjenjivanje i podijela nagrada za najbolje radove.

Sanja Stamenić Oštrić govorila je što sve posjetitelji mogu doživjeti i okusiti na Festivalu soli.

Jedinstveni Festival soli održava se u solani Nin, jednoj od rijetkih europskih solana u kojoj se sol još uvijek proizvodi na tradicionalan način primjenom ručnog branja i pakiranja. Zanimljivost festivala se odražava u natjecanjima, pripremi antičkih i drugih jela, zabavnom programu, a sol je glavni sastojak oko kojeg se vežu događanja. Posjetitelji tako mogu otkriti sve blagodati soli, njeno korištenje u službi ljepote i njege kože te pravilne primjene u kuhinji i dobro se zabaviti.

Ana Špac predstavila je Vilu Hrvaticu i govorila o besplatnim kostimiranim turama.

Možda ste u Ninu već doživjeli najljepše trenutke vašeg života, zašto to ne bi ponovili, a ukoliko još niste vrijeme je da iskusite magičnost kraljevskog grada Nina. Na zidu uspomena podijelite vaše najljepše životne trenutke: fotografije, crteže, poruke. Poljubite voljenu osobu na označenim mjestima za "kiss point", zaplešite na koncertu romantike, uhvatite mjesto na romantičnoj "klupi ljubilici". Potražite povijesne likove ninske povijesti na starogradskim ulicama i fotografirajte se. Kupite ružu kod čarobnih vila i osvojite vrijedne nagrade i još puno toga. Na romantičnoj noći čekaju vas romantični doživljaji za pamćenje. Otkrijte zašto Nin nosi službenu oznaku "European Best romantic destinations". Budite dio priče romantične noći za pamćenje u Ninu - prvoj prijestolnici Hrvata, pozivaju vas iz tog grada.