20. kolovoza 1948. - Rođen Robert Anthony Plant

Na današnji je dan 1948. godine u West Bromwichu, rođen engleski rock pjevač i skladatelj Robert Anthony Plant.

Najpoznatiji je po djelovanju u rock sastavu Led Zeppelin i po uspješnoj solo karijeri. Američki časopis Rolling Stone 2008. godine dodijelio mu je 15. mjesto na ljestvici 100 najboljih pjevača svih vremena.

S kolegama iz benda, Jimmyem Pageom i Johnom Paulom Jonesom, dobitnik je Grammya za životno djelo i nagrade Polar Music Prize 2005.

Plant od kuće odlazi kao šesnaestogodišnjak i stječe glazbeno iskustvo od sastava do sastava, unapređujući znanje o bluesu. Kao tinejdžer, bio je veliki obožavatelj Elvisa Presleya, Willia Dixona, Roberta Johnsona pa su  mu najranije skladbe objavljene u tom žanru.

Ozbiljniju glazbenu karijeru počinje u Band of Joy, spajajući blues s novim psihodeličnim stilovima. Jimmy Page ugledao ga je 1968. dok je pjevao sa svojim bendom u noćnom klubu. Brzo su shvatili da dijele istu glazbenu strast pa osnivaju New Yardbirds, koji kasnije mijenja ime u Led Zeppelin.

Njihov prvi album dospio je na vrh top ljestvica i smatra se katalizatorom heavy metal žanra. Nakon raspuštanja benda 1980. zbog iznenadne smrti bubnjara Johna Bonhama, Plant nastavlja uspješnu solo karijeru.