Splitsko ljeto: radi se punom parom

Novi intendant splitskog HNK Srećko Šestan preuzeo je kazalište prije nepunih mjesec dana i odmah se prihvatio vođenja Splitskog ljeta. Iako kazališna sezona počinje na jesen, u Splitu se radi punom parom jer traje Splitsko ljeto. Bio je to povod da sa Šestanom razgovaramo o planovima za splitski HNK te programu Splitskog ljeta.

Početkom 1990-ih Srećko Šestan je radio kao ravnatelj Gradskog kazališta lutaka u Rijeci, gdje je proveo sedam godina. Potom prelazi u riječki HNK Ivana pl. Zajca gdje je bio od 1999. do 2003. Pomoćnikom ministra kulture postaje 2004., za vrijeme mandata Bože Biškupića, a 2008. ravnateljem Uprave za izvedbene umjetnosti i audiovizualnu djelatnost tog Ministarstva.

Od 2012. Srećko Šestan vodio je karlovačko kazalište Zorin dom, a radio je i kao predsjednik Vijeća Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta 'Marulićevi dani' te kao član Upravnog odbora Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Za intendanta splitskoga HNK-a Šestan je bio izabran 3. prosinca 2018., a želja mu je da stvori prepoznatljiv identitet produkcija splitskog kazališta. Najavio je i da mu je cilj riješiti financijske probleme i dugovanja.

- Do idućeg Splitskog ljeta želim značajne rezultate, a za dvije godine želim da problema više ne bude. Učinit ću sve što mogu. Nisam ovamo došao sjediti i gledati kako se dugovi gomilaju, poručio je Šestan.

Pogledajte razgovor sa Srećkom Šestanom kojega smo ugostili u emisiji Dobro jutro, Hrvatska  - uz ulomke sa svečanog otvorenja 65. Splitskog ljeta, a spomenimo da je večeras na programu izvedba 'Nabucca' na Peristilu: