"Lipšeg posla za ovi brod i lipšeg broda za ovi posal nema"

O gradskoj brodskoj vezi s Martinskom Šibenčani govore isključivo u superlativima. Ne samo što je preporodila zaboravljeno gradsko kupalište, nego je i stanovnicima šibenske periferije omogućila ugodniju i bržu komunikaciju sa središtem grada. A za sljedeću godinu odgovorni u gradu već najavljuju dulju plovidbenu sezonu, još više polazaka i postaja te, ne manje važno - istu cijenu: 10 kuna za povratnu kartu.

Umjesto gužve na cesti, iz središta grada do Mandaline i Martinske stiže se "Avalonom" za desetak minuta. Živahni drveni starac "rođen" je 1951. u korčulanskome škveru.

- Ljudi iz grada su se složili da zapravo "lipšeg posla za ovi brod i lipšeg broda za ovi posal - nema", kaže Goran Ikač, kapetan broda "Avalon".

Između četiri gradske postaje plovi neprestano - od 8 do 21. Gužva je na popodnevnim turama između grada i nekad kultnog kupališta Martinske.

Preobrazbu od zapuštenog odlagališta kojekakvog otpada do obnovljenog omiljenog gradskog kupališta potaknula je skupina entuzijasta.

- Martinska ponovno živi! To svaki dan kažem. I to je u stvari najdraže, najbitnije. I cijela priča, koja je krenula prije 4-5 godina, bila je upravo s tom namjerom - da Martinska živi, ističe Darko Relja, predsjednik udruge "Disco gimnazija".

Gradska brodska linija plovi do rujna. No pilot-projekt je uspio.

- Mi ćemo se, na osnovu podataka koje dobijemo, truditi da iduća godina bude još kvalitetnija, još bolja, kaže dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.