Najavljen cijeli niz zanimljivih koncerata

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
U Puli se održava ovaj vikend tradicionalni hardcore punk festival Monteparadiso, na plaži Martinska u Šibeniku festival elektroničke underground glazbe - Nox, a u Rovinju Rovinj Summer festival na kojem večeras nastupa Róisín Murphy. Nekadašnja pjevačica grupe Moloko nastavila je vrlo uspješnu samostalnu karijeru tijekom koje je objavila četiri samostalna studijska albuma i izbacila nemali broj hitova. Imali smo je već priliku gledati u Hrvatskoj pa stoga mogu samo toplo preporučiti njezin koncert koji se održava večeras u bivšoj Tvornici duhana Rovinja u Rovinju.

Danas i sutra se i u Trogiru održava KulaKula festival i to na lokaciji hotela Brown Beach House i kula Kamerlengo. Ukratko, u tri dana će Trogir ispuniti zvuci pjesama Matije Cveka, TBF-a, Leta 3, Detoura i The Frajli, te Vojka V. koji će pamtiti ovo ljeto po brojnim nastupima širom Hrvatske pa tako i u Trogiru.

Ovaj vikend se održava i festival Superuho u Primoštenu iako se pričalo da je festival prošle godine održan zadnji put. Na svu sreću nije pa će tako  Primoštenu ove godine ponovo imati prilike vidjeti niz sjajnih glazbenika sa svjetske i domaće alternativne scene kao što su Bob Mould, Marc Ribot, Art Brut, Colin Stetson, Shilpa Ray, Uzeda, Lovely Quinces, Seine, Neon Lies, Kik Dok, Fogg Sellers i Chui. Šesto izdanje festivala SuperUho u Primošteno od petka do nedjelje uz doista sjajan popis ovogodišnjih izvođača.

Četvrtak 8. kolovoza

Moramo spomenuti i odličan festival elektroničke glazbe Defected koji posjećuju uglavnom Britanci zbog čega je već četvrtu godinu za redom i rasprodan, no još je ostalo nešto ulaznica za publiku iz Hrvatske i regije koja se odluči za ovaj vrlo hvaljeni festival na kojem ove godine na main stageu nastupa i naš dvojac PEZNT koji posljednjih par godina osvaja svjetske top ljestvice pa će zbog toga i 17. kolovoza nastupiti ispred FatBoy Slima u Šibenskoj vojarni. Dakako, osim njih će na ovogodišnjem Defectedu u Tisnom nastupiti: Masters At Work, Amine Edge & Dance, Qubiko, Purple Disco Machine, Josh Butler, Honey Dijon, Todd Terry, Dennis Ferrer, Armand Van Helden i mnogi drugi.