Dušan Kojić Koja doživio moždani udar

Dušan Kojić, poznatiji kao Koja, legendarni basist i frontmen beogradskog, a potom i međunarodnog benda Disciplina kičme, u utorak je imao moždani udar te se trenutno nalazi u engleskoj bolnici u induciranoj komi, prenose srbijanski mediji.

Večernje novosti pišu kako je Koja doživio moždani udar tijekom posjete svojoj sestri u Engleskoj, u kojoj je i sam živio niz godina, nakon čega je hospitaliziran u tamošnjoj bolnici i stavljen u induciranu komu.

Koja je u glazbene vode krenuo u bendu Limunovo drvo koje je osnovao s Milanom Mladenovićem, budućim frontmenom Ekaterine Velike. Dvojac kasnije s bubnjarom Ivicom Vdovićem Vdom osniva eksperimentalni rock trio Šarlo Akrobata s kojim izdaju jedan, ali i danas veoma utjecajan studijski album "Bistriji ili tuplji čovjek biva kad...".

Nakon raspada tog benda Koja 1981. osniva Disciplinu kičme koja je snimila desetak studijskih albuma te svira do današnjeg dana. U lipnju ove godine taj je sastav svirao i u zagrebačkoj Močvari.

Najveći hitovi benda su pjesme poput "Svi za mnom", "Ako ti je glasno", "Buka u modi", "Da li znaš za neki drugi ritam", "Mama tata" ili "Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade".