Morska avantura - ribolovni turizam

Brodić Davora Rašina služi za turistički ribolov pred Umagom. Parangalom se diglo 3 ugora a pospano društvance iz Danske koje se našlo na brodiću, uskoro će se i samo okušati u ribolovu. Pošta je potopljeni brod. Na umjetnome braku moglo bi biti više ribe.

- Europa u zadnje vrijeme dosta investira u ribarstvo tako da sam se kandidirao na projekt diverzifikacije, kaže Davor Rašin, DR boats sea fishing, Umag.

- Mogu samo reći da se ribarstvom bavim 19 godina. Lovile su se školjke prnjavice, mušule, pa sam se prebacio na mreže listarice. Dođu iz Dalmacije na lov listova - objašnjava Rašin.  

Rašin ističe kako je more gazda. Ako želiš uloviti, treba uraniti. Ustajanje u pet sati, slijedi priprema, ješke pripremimo gostima da bude sve brzo.

- Dobiju štapove, ješke, piće imaju na brodu, tu su da uživaju skupa se radujemo razmjenjujemo priče bude smijeha, lijepo vrijeme i gdje ćeš bolje, govori Rašin.

Količina nije najvažnija. Sve će za potpuni doživljaj, predvečer završiti na njihovim tanjurima.

Ulov nije bio osobit, ali su vrše posebne, napravljene vlastoručno, po uzoru na one kojima love na Sjevernome moru.  

- Vidio sam da dečki kolege ribari koriste to u Skandinaviji pa sam evo pokušao i kod nas pokazalo se dobro, objašnjava Rašin.

Gosti iz Danske su zadovoljni smještajem, a nakon morske avanture i ribolova mogu kući, ispunjeni slanim jadranskim iskustvom.