Izgraditi barku vlastitim rukama

Zajednički izgraditi barku vlastitim rukama velika je stvar, iskusila su to djeca u maloj ljetnoj školi brodogradnje u Selcu. I naučila koliko je vremena, truda i vještina trebalo starim majstorima kalafatima da sagrade brod.

Davor Mihalić, voditelj male škole brodogradnje u Selcu, sjeća se kad su njegovi sinovi imali 4-5 godina i kako je s njima prvi put napravio mali brod.
- I onda, vidjevši da djeca mogu dosta toga dati, počeo sam i s drugom djecom raditi i tako se priča nastavljala i razvijala i onda smo počeli putovati diljem Jadrana i dosad mislim da je preko 30-tak ovih malih brodića napravljeno, objašnjava Mihalić.

Ravnopravne ženske snage su među njima. Ljerka Biondić iz Crikvenice je brusila, crtala, stavljala kit. Lea Čotra iz Selca smatra kako ovakav posao mogu raditi i žene, ako žele.

Marijana Biondić, direktorica TZ Crikvenica, ističe kako u nova vremena, škola brodogradnje i mala škola, vrlo su korisni. Djeca su to jako dobro prihvatila, stječu nova iskustva, nove doživljaje, imaju nove prijatelje, a uz druženje i uče i to je ono najljepše.

Pogledajte video: