U "čudesnoj torbi" 100.000 eura za hospicij

Anonimni dobročinitelj donirao je 100.000 eura jednome hospiciju u sjevernoj Njemačkoj. Danas ne uspijevamo ukloniti osmijehe sa svojih lica, rekla je Petra Gottsand, ravnateljica hospicija u gradu Braunschweigu.

Novac je u ponedjeljak doniran hospiciju putem lokalnih novina Braunschweiger Zeitung. Po pisanju lista donator tvrdi da svota novca dolazi isključivo iz oporezovanog dijela dohotka te je, piše list, zatražio da ostane anoniman.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Novci su predani u torbi u kojoj se nalazilo 200 novčanica po 500 eura. Na poleđini torbe je pisalo 'čudesna torba', rekao je menadžer hospicija, a Gottsand je kazala kako se kani savjetovati sa svojim suradnicima o tomu što točno učiniti s donacijom. Od 2011. godine, velike svote novca raspodijeljene su u Braunschweigu u društvene svrhe.

Hospicij čini 12 soba u kojima borave ljudi koji su u terminalnoj fazi bolesti. Teškome bolesniku palijativna skrb pristupa holistički, što znači da u središtu pozornosti nije samo bolest, nego osoba sa svim svojim psihološkim, društvenim i duhovnim problemima. Iskreno suosjećanje u medicini se povezuje s najvišim dostignućima.