Batinović: Beyoncé kao Marvin Gaye

U Glazbenoj kritici u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, Ante Batinović osvrnuo se na izvedbe s Fuliranja u Tisnom, novi album Beyoncé, novi kantautorski projekt Femme Nouvelle i kratko najavio koncert Dubioze kolektiv u Puli.

Čarolija rock'n'rolla i pop glazbe, mogla se čuti u Tisnom. Ljubitelji ta dva glazbena žanra došli su na svoje prošli vikend. Na Jadranu su izostali pop i rock festivali, uglavnom dominiraju festivali elektronske glazbe, pa ne čudi oduševljenje kod publike.

Predvodnici pop glazbe u Hrvatskoj, Detour koji su nastupali na pozornici, koja je na molu, dojmili su se Batinovića. Darko Rundek s novim bendom, imao je dojmljiv nastup pred znatiželjnom publikom.

- Šokantno sam iznenađen izvedbom novog benda Darka Rundeka. Njegova mašta, kreacija, zrelost i rad njegove cijele ekipe, iznenadili su u potpunosti. Bio je to logični slijed svega što je radio. Darko Rundek sa svojim prijateljima na Fuliranju je bio izuzetan, ističe Batinović.

Izuzetan je bio Goran Bare i majke. Goran Bare je na turneji, nakon Slovenije, Slavonije došao i u Tisno. Na Fuliranju je ostavio izuzetno dobar dojam prema mišljenju Ante Batinovića.

Batinović je pohvalio Psihomodo pop, te naglasio kako su bili sjajni kao 1977. godine.

- Kod Bareta, Parnog valjka i Rundeka nema samo odrađivanja koncerta, to su bili nadahnuti nastupi, i to se vidi. Rundek i Bare su u ovoj fazi svojih karijera, najuspješnijoj dosad, vrlo nadahnuti. Sve se to spojilo u Tisnom, sve na jednom mjestu, dodaje Batinović.

Da festival bude izrazito uspješan, angažirani su street performeri. Gungula će ako ovako nastavi uskoro prijeći s ceste u neki klub a onda i koncertne dvorane, mišljenja je Batinović.

Aquarius records osmislio je diskografski projekt pod nazivom Femme Nouvelle, koji uključuje deset izvođača na jednom mjestu. Neke od izvođačica već imaju albume a neke su tek na početku karijere. Ana Opalić, Aklea Neon, Nina Romić, Maja Posavec, Mary May, Nina Romić, Natali Dizdar, Remi, SUN U, Sara Renar i Željka Veverec našle su se na popisu izvođačica projekta Femme Nouvelle.

Batinović ističe kako je album Beyoncé, "Kralj lavova", odličan te da se tako odužila Africi kroz pjesme na albumu.

- Stasala je u vrlo jaku i važnu izvođačicu i autoricu. Ona je velika kao što je bio Marvin Gaye u povijesti, nije tu samo stvar glazbe, to je cjelokupan dojam, ističe Batinović.

Dubioza kolektiv 10.8. nastupa u Pulskoj areni. Ujutro će održati na Pulskoj tržnici kraći besplatni koncert.