Otvoren preuređeni Dječji odjel Gradske knjižnice Rijeka

Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka ponovno je otvorio vrata. Srpanj je iskorišten kako bi se u knjižnici sve prilagodilo za život u budućoj Dječjoj kući u Benčiću, koja se otvara u povodu Rijeke 2020 EPK.

Drugačiji raspored knjiga i način označavanja te književnost za djecu i mlade razmještena po temama i žanrovima novosti su na Dječjem odjelu Stribor koji je otvoren nakon kratke pauze.

- Nestrpljivo očekujemo sve vas koji tijekom srpnja niste mogli u svoju omiljenu knjižnicu. Ušminkan, uljepšan, i što je najvažnije - funkcionalniji, naš vam dječji odjel otvara svoja vrata. Požurite, čekaju vas izdvojeni i označeni detektivski, humoristični i fantastični romani, vicevi i zagonetke, knjige za kreativnu razbibrigu i još puno dobrih stvari za ugodan ostatak ljeta, poručuju iz knjižnice.

Dok su vrata Stribora bila privremeno zatvorena, iza njih se odvijala velika reorganizacija: Posljednjih nekoliko mjeseci pripremali smo novi raspored slikovnica i knjiga u dječjem odjelu ili, knjižničarskim rječnikom rečeno, novi sustav signiranja za smještaj građe na polici. Novi sustav osmislili smo da biste signature razumjeli i vi korisnici, a ne samo mi knjižničari, te da biste što lakše pronašli ono što želite čitati, objašnjavaju riječki knjižničari.

Do željenih knjiga sada vode jednostavni natpisi i piktogrami, a takav način smještaja i označavanja knjižnične građe dio je pripreme za preseljenje u Dječju kuću.

Ekipu emisije Dobro jutro, Hrvatska novouređenim odjelom Stribor provele su knjižničarka Andreja Silić Švonja i koordinatorica programa GKR-a Verena Tibljaš: