5. Brač film festival u Supetru

Ovogodišnje, peto izdanje Brač Film Festivala održava se u Supetru od 7. do 9. kolovoza, s projekcijama dječjih filmova, kratkometražnih filmova studenata filmskih akademija i debitantskih dugometražnih igranih filmova.

Festival će u ljetnom kinu otvoriti film 'Lada Kamenski' Sare Hribar i Marka Šantća, koji je na Pulskom filmskom festivalu prošle godine osvojio, među ostalim, nagradu Fedeora za najbolji hrvatski dugometražni film.

Iduću večer prikazuje se francuski film 'Shiny Shrimps' redatelja Cédrica Le Galla i Maxima Govara, a posljednju film Miloša Avramovića 'Južni vjetar' koji je oborio rekorde gledanosti u kinima diljem regije.

Drugu festivalsku večer obilježit će i kratkometražni program, u amfiteatru Waterman Resorta svoje će filmove prikazati studenti filmskih akademija. Ove godine to su 'Brazilka' (Sara Marković), 'Obrok' (Abhiroop Basu), 'Sahrana' (Tin Meze), 'Peti kat lijevo' (Renata Lučić) te 'Mi smo vidjeli ljeto' (Nikola Stojanović).

Za najmlađe je pripremljen program u Osnovnoj školi Supetar, s filmovima 'Nogometaši' redatelja Miguela Angela Lamate, 'Moj dida je pao s Marsa' (Dražen Žarković, Marina Andree Škop) te 'Sune i Sune' (Jon Holmberg).

Glazbeni program donosi nastup redatelja DJ Maria Kovača, a na zatvaranju festivala u ljetnom kinu nastupit će pjevač Dino Jelusić s gošćom Ginom, pjevačicom grupe Detour.

Tijekom trajanja Festivala na zidovima ljetnog kina održat će se izložba fotografija lokacija otoka Brača prikupljenih za potrebe projekta 'Filming on Brač'.

O programu festivala ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska razgovarala je s direktorom manifestacije Brunom Mustićem: