Novo adrenalinsko uzbuđenje u Parku prirode Vransko jezero

Sve više turista traži adrenalinsko uzbuđenje u prirodi. Zato je Park prirode Vransko jezero u posjetiteljsko - turističku infrastrukturu uvrstio i adrenalinski park. Bogatija ponuda sadržaja garancija je i rasta broja posjetitelja kojih je lanjske godine bilo više od 45 tisuća.

Park prirode Vransko jezero u srce turističke sezone ulazi s novom ponudom - adrenalinskim parkom koji je prilagođen za sve uzraste i sadrži 30 - tak uzbudljivih sprava. Smješten je u borovoj šumi kod kampa Crkvine i ulaza u Ornitološki park.

U blizini Vranskog jezera već godinama djeluje jahački klub kojeg vodi Renata Barešić Tabori koja se u Hrvatsku doselila iz Mađarske. U suradnji s Parkom prirode tako je organiziran i atraktivan jahački izlet do Vranskog jezera koji uključuje i kupanje s konjima.

Kako pomiriti naizgled nepomirljivo, zaštitu prirode i turizam.

- Problema uvijek ima, nažalost u čitavoj Hrvatskoj, čim izađete s ovih asfaltiranih puteva pronalazimo razni otpad. Ovdje volimo reći kako nije bitan broj posjetitelja, nego nam je bitno da dođu oni koji se žele educirati ili koji su se već informirali o vrijednostima zaštite prirode, smatra Danijel Katičin, ravnatelj Parka prirode Vransko jezero.

Pa su upravo zbog toga i povukli novac iz europskih fondova za uspostavu posjetiteljsko-turističke infrastrukture koja će promicati održivo korištenje prirodne baštine i povezati atrakcije Parka prirode Vransko jezero.